Manjaurdagen 15 juli 2007

Manjaurdagen firas den tredje söndagen i juli varje år. 2008 inträffar Manjaurdagen den 20 juli.


 

 image

Klurig tipsrunda för stora och små

Tipspromenad för stora och små

Manjauragen startade sedvanligt med en tipspromenad, i år utökad med en tipsrunda speciellt designad för barn. Hur ser klöver ut? Vem vann Idol 2007?, m.m. m.m.

De vuxna funderade bl. a. över hur många holmar Mårdseleforsen har, eller hur många kraftverk det finns i Åmans sjösystem? 40 holmar , och två kraftverk, upplyste tipsrundans upphovsman Stig Granström. Båda kraftverken i Åmsele.


Utslagsfråga

Flest rätt på vuxentipsrundan hade Åsa Eklund och Fredrik Granström - 10 stycken - tätt följd av sju tippare med 9 poäng. Åsa gissade dock närmast i utslagsfrågan om hur många spikar en påse innehöll. 232 spikar fanns i påsen, Åsa gissade på 200.

Bäst i barntipsrundan var syskonparen Sandra och Joakim Lindström, samt Alva och Astrid Hilmarsson. I utslagsfrågan drog Joakim dock det längsta strået då han trodde det var 150 spikar i påsen.

Goda smörgåsar

Så serverades goda smörgåsar och kakor av årets utskänkningsorganisation, bestående av Ruth Sandström, Åsa och Yngve Eklund , samt Annika och Staffan Sandström.

Gästprästen Marklund höll även i år predikan och kollekten räknades till fina 1.800 kronor och tillfaller liksom behållningen av lotterierna (755 kr) och auktionen (2.880 kr) Manjaur Bönhusförening.

Halvt dussin ägg

Auktionsförrättaren Sam-Olof Sandström lockade som vanligt till många skratt med sin rika associationsförmåga omkring auktionsföremålen. Med en bit gravad lax i handen berättade Sam-Olof om handlaren som för en kund rekommenderade butikens fina oxtunga. "Nej tack, svarade kunden, jag äter inte det som djuren haft i munnen. Men jag ska be om att få ett halvt dussin ägg".

Årsmöte

Medlemsantalet i Manjaur intresseförening har stigit att döma av inbetalda årsavgifter. Åtta medlemmar har tillkommit sedan förra året, och antalet är nu uppe i 49. Detta och annan information presenterades på Intresseföreningens årsmöte på kvällen. Under övriga frågor framfördes önskemål om att aktiviterna under Manjaurdagen skulle förstärkas. Mer lekar för både stora och små. Läs årsmötesprotokoll 2007 >

Inte helt myggfritt

På kvällen hölls en mycket trevlig grillfest på Bönhusbacken. Vädret var även detta år regnfritt - även om inte helt myggfritt. Nästa års Manjaurdag hålles enligt tradition alltså den tredje söndagen i Juli - 2008 firas Manjaurdagen den 20 juli.

Läs om Manjaurdagen 2006 >

Hem >